Поиск по этому блогу

вторник, 8 февраля 2011 г.

22 річниця виведення військ з Афганістану

15 травня 1988 року відповідно до Женевської угоди почався перший етап виводу військ із Афганістану. Останній, другий, етап закінчився 15 лютого 1989 року.
  Через афганську війну (1979-1989 рр.) пройшло понад 160 тисяч осіб, призваних до лав Радянської Армії з України.
  Тривала афганська війна жорстоко зачепила усіх її учасників, і особливо сім’ї. Це незагоєна рана, невідступний біль. Загальні незворотні втрати 40-ї армії, частин, підрозділів КДБ, МВС, прикордонних військ та інших відомств склали 14751 особу, 298 зникли без вісті.
  Більш як 200 тисяч солдатів і офіцерів були нагороджені бойовими орденами та медалями, а 87 стали Героями Радянського Союзу.
  Афганська війна залишила тяжкі наслідки для України. Не повернулися додому 3360 її синів, з яких 3280 загинули, а 80 пропали без вісті та потрапили в полон. На сьогоднішній день в Україні мешкає близько 150 тисяч учасників війни в Афганістані. З них було поранено понад 8000 і 3560 стали інвалідами. Залишились без підтримки синів 1982 батька і 2729 матерів здебільшого пенсійного віку. Стали вдовами 505 жінок і сиротами — 711 дітей.
  15 лютого воїни-інтернаціоналісти України відзначають на державному рівні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, ініціатором якого виступила Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).


  За матеріалами: Українська Спілка ветеранів Афганістану

Твір-роздум про буття на основі власних спостережень. Оптимістичне про четвер

 

Сьогодні четвер.Це гірше, ніж субота. Але краще, ніж вівторок. Більше того, це набагато краще, ніж понеділок. але трошки гірше, ніж п'ятниця. Зігріває те, що четвер все ж таки трохи краще за середу. Трошки. Я вам більше скажу. Четвер навіть краще, ніж неділя. Тому що в неділю завтра понеділок, а в четвер завтра п'ятниця.

Читай твори української літератури в аудіоформаті

В наш час надто стрімкого розвитку технологій все менше ми бачимо дітей із книгою в руках. Наші діти вчаться добувати інформацію з інших джерел. На допомогу приходять Інтернет - ресурси. Бібліотеки спустілі, в них майже немає відвідувачів ,тому що передові бібліотекарі працюють вже по-новому: на сайтах вже давно є посилання на місцезнаходження текстів необхідної книги. Але для читання теж необхідно віднайти час, тому на допомогу абітурієнтам приходять книги шкільної програми, відтворені в аудіоформаті. Дорогою до школи або на тренування увімкни навушники та прочитай декілька частин домашнього завдання; допомагаєш мамі прибирати в квартирі - читай. Чого й казати, іноді і вчителям необхідно поновити у пам'яті з часом призабуті твори, а на це, як завжди, не вистачає часу. Тому користуйтеся цим  посиланням задля економії часу, але не зловживайте: все ж таки орфографічна грамотність формується в процесі читання, тобто візуального контакту.